perjantai 16. joulukuuta 2011

Joulukiireen yläpuolella

Vauhdikas pikkujoulukausi alkaa hiljalleen kääntymään jouluaaton odotukseen myös Jämillä. Ikkunasta ulos katsoessa vastassa on mieluisa näky: maa on vihdoinkin valkoisena! Vietettynä on asiakkaiden avoimet pikkujoulut Lomahotellilla, jossa laulajien kesken arvoimme vuorokaudeksi käyttöön kylpytynnyrin – onnea voittajalle! Yhteisiä pikkujouluja juhlittiin myös marraskuun lopussa Jämi Areenalla, kiitos Mantsurian pojille sekä Saimalle ja Ellille vauhdikkaista esiintymisistä ja Nisselle väliaikaohjelmasta. Lukuisat pienet joulut on vietetty myös suuressa metsässä Korsukylän kiireettömässä tunnelmassa. Valmistelutyön lomassa ehdittiin toki juhlistamaan myös henkilökuntamme omia pikkujouluja ja samalla pitkäaikaisen työntekijämme ”Ritun” läksiäisiä. Kaunis kiitos Ritvalle kaikista vuosista Jämin mäellä! Toivottavasti vielä jatkossakin päästään maistelmaan Jämillä ainakin silloin tällöin Ritun kuuluisia leipomuksia =)!
Joulunaikaa on vastaanotettu ennen kaikkea kulinaristisia makunystyröitä hellitellen. Pikkujoulupöydässä on maisteltu mm. savusiikaa ja puolukkagraavattua lohta sekä luomuruis-sinappihunnutettua joulukinkkua ja hirvipaistia punaviinikastikkeessa. Eikä sovi unohtaa myöskään suussa sulavaa kaneli-puolukkavaahtoa ja erilaisia joululeivonnaisia. Lomahotelli Jämillä kannettiin joulukuusi sisälle viime viikolla ja himmelit on ripustettu roikkumaan katosta. Lomahotellin keittiössä porisevat kattilat vielä aatonaattonakin, sillä moni noutaa joulupöydän herkut valmiina (meiltäkin kun saa ihan oikeaa äitien laittamaa ruokaa).

Pukinkonttiin kannattaa tänä vuonna lastata elämyslahjoja, jotka säilyvät lahjansaajan muistoissa pitkään. Elämyslahjakortti ei sisällä ainoastaan mukavaa yhdessäoloa ja hauskoja kokemuksia, vaan se on myös ekologinen valinta, joka tukee suomalaista työtä. Miltä kuulostaisi esimerkiksi Joulumieli -mökkiviikonloppu paketti tai Makumatka blini-illan merkeissä Luomajärven Hevoskievarilla? Tutustu lahjavaihtoehtoihimme nettisivuillamme www.jamille.fi.

Perinteinen Jämin Joulukylä-tapahtuma järjestetään Jämi Areenalla 17.-18.12. Tapahtumassa on runsas joulutori, josta voi mukavasti hankkia joululeivonnaiset ja muut herkut. Myynnissä on myös erilaisia käsitöitä ja luomuelintarvikkeita. Molempina päivinä tapahtumassa esitetään jouluinen näytelmä ”Jalokivitarhan joulu”. Paikalla tapahtumassa on tietysti myös joulupukki. Kodalla on myynnissä riisipuuroa ja Lomahotelli Jämin noutopöytä on katettu jouluisilla herkuilla.

Joulutunnelman syntyminen on henkilökohtainen asia ja se koostuu joskus hyvinkin pienistä elementeistä. Tunnelma voi syntyä kynttilöistä, musiikista, piparkakuista tai vaikkapa joulukorttien kirjoittamisesta. Tyyli on siis vapaa, tärkeintä on rauhoittua ja viettää aikaa läheisten seurassa.
Myös Jämin Matkailu- ja Lomakeskuksen väki hiljentyy Joulun viettoon 23.12. kello 17. Lomahotellin ovet avaamme jälleen tiistaina 27.12. kello 9.

Henkilökuntamme toivottaa tunnelmallista, herkullista, tuoksuvaa ja rauhallista Joulun aikaa kaikille lukijoillemme =) !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti