keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Mimmit mönkimässä

Skönön Safareiden toiminnan vetäjä, Hanna Mäkinen, valmistui ohjelmapalveluiden tuottajaksi ja sain mukavan pyynnön Hannalta tulla vastaanottamaan näyttöä koulutuksesta yhdessä opettajien kanssa. Vaikka itsekin olen jonkin verran mönkijällä ajellut, matka asiakkaan näkökulmasta antoi aivan uudenlaisen käsityksen retkestä.
Retki alkoi kattavalla kerronnalla Jämin alueesta. Kuuntelijat saivat myös selville, mitä kaikkea muuta monipuolista tekemistä Skönön Safarien tuoteperheestä voi valita. Itse safariin valmistautuminen alkoi asianmukaisella pukeutumisella – välinevarastolta löytyy kaikki kypärähupusta kenkiin ja mitä siihen väliin kuuluukaan. Pukeuduttuamme ja todettuamme toisemme erittäin katu-uskottavan mönkijäkuskin näköisiksi, pääsimme tutustumaan koneisiin. Jo pelkkä mönkijän käynnistys sai adrenaliinin kohoilemaan ja hymyn leviämään kasvoille! Hannan rauhallisen ja asiantuntevan käyttöopastuksen jälkeen jokainen mimmeistä koki olevansa valmis ottamaan lähikontaktia koneeseen. 

Safarille lähdössä
 Alkutuntemukset vaihtuivat osallistujista riippuen innostuneisuudesta pieneen epävarmuuteen, mutta pian mönkijöiden kanssa päästiin tekemään jo sinunkaupat ja jokainen kuski koki hallitsevansa konetta niin hyvin, että matka saattoi alkaa. Skönön Safareiden palvelun monipuolisuutta osoitti myös se, että yksi henkilö oli jo etukäteen ilmoittanut halukkuutensa olla itse ajamatta ja näin ollen hän pääsikin tunnelmoimaan matkan mukavasti kuusipaikkaisen mönkijäkärryn kyydillä. Samassa kärryssä on pidetty jopa harjuilla ajellen palaverikin!

Reitti kierteli Hämeenkankaan monipuolisissa harjumaisemissa ja pääsimme testaamaan melko jyrkkiä nousuja ja laskujakin, jotka toivat sopivasti lisämaustetta retkeen. Minkäänlaista riskiä mäkiä mennessä tietenkään ei ollut, mutta maaston vaihtelevuudet herättivät ajaessa aina tarkkaavaisuutta ja pienen onnistumisen tunteen tästä selviydyttyä. Puolivälissä matkaa nousimme mönkijän kyydeistä ja kävimme tutustumassa ikuisesti pulppuaviin Uhrilähteisiin, jonka vedellä uskotaan olevan parantava vaikutus! Lumoavilta lähteiltä jatkettiin taas päristellen kohti lähtöpistettä. Perille päästyämme totesin mönkijäkärpäsen taas puraisseen ja mieliteko takaisin mönkijän selkään vaivaa edelleen!

Retken päätteeksi siirryimme tunnelmalliseen Kelopirttiin, kynttilänvalon loisteeseen nauttimaan lämmittävät kahvit ja maukasta suppilovahveropiirakkaa. Spekuloinnit reitistä ja omien kokemusten purku mimmien mönkijöinnistä oli valmis alkamaan! Retken päätteeksi Skönön Safareilta on mahdollisuus tilata myös perinnesaunan pehmeät löylyt kylpypaljun kera sekä runsaat ruokailut Kelopirtille.

Lumen peitettyä maan valkeaan vaippaansa safarit ajellaan moottorikelkoilla – palataan tähän blogin merkeissä, kun mimmit ottavat haltuunsa nämäkin menopelit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti