perjantai 21. lokakuuta 2011

Hummani hei ja joukko kypsän iän ylittäneitä heppatyttöjä

Luomajärven Hevoskievarilla alkoi tänä syksynä ratsastuksen alkeiskurssi ja niinhän siinä sitten kävi, että meidän työkaveriporukka (joukko hiukan iäkkäämpiä hevostyttöjä) innostui kokeilemaan tätä uutta harrastusta. Joukon vahvistukseksi mukaan lähti myös työkaverimme Sirpan kummityttö.
Ratsastuskokemusta meidän porukalla on tuskin nimeksikään, jollei hevoskokemukseksi lasketa ponin selässä istumista ja talutusratsastusta.
Aukusti ja Sanni
Ensimmäiselle tunnille lähdettiin kauhunsekaisissa tunnelmissa kämmenpohjat hikisinä. Erityisesti jännitti tallin massiivisimman asukin Ruotsinardenneri Aukustin selkään kipuaminen. Tällä karvaturvalla kun on elopainoa vaatimattomat 800 kiloa! Aika pian selvisi kuitenkin, että Aukusti on herrasmies henkeen ja vereen sekä lauhkea kuin lammas. Tutustuminen tallin muihinkin karvakorviin sujui mutkattomasti. Hevosnaiseksi oppiminen alkoi heti ensimmäisellä ratsastustunnilla. Suurin kiitos siitä kuuluu toki loistavalle opettajallemme Ninalle, jonka kärsivällisyys riittää kaikkiin tyhmiin ja vieläkin tyhmempiin kysymyksiin. Ninan johdolla kurssia on edetty meidän ryhmäläisten omaan tahtiin ja hallitusti ilman paniikkia.
Harjoittelua kieli keskellä suuta
Innostus tähän mahtavaan harrastukseen on kasvanut syksyn mittaan, samoin rohkeus käsitellä näitä suuria ja kauniita eläimiä. Viikon harjoitustuntia seuraa aina armoton spekulointi ja edellisen ratsastustunnin läpikäyminen. Tänä syksynä meidän toimistotyöntekijöiden selkä- ja pakaralihakset on taatusti laitettu kovalle koetukselle! Tätä harrastusta voi vain suositella lämpimästi kaikille. Myös yksittäisille maastoretkille pääsee aloittelijaporukassa. Esimerkiksi Metsäretki soveltuu jopa ensikertalaisille. Se on kestoltaan n. 1,5 tuntia ja puolivälissä retkeä pidetään evästauko laavulla. Mikäli uskallus ei riitä hevosenselkään kapuamiseen, voi matkasta nauttia myös kärrykyydissä.

Isoja ja pieniä hevosnaisia
 Harjoituksissa on nyt edetty raviharjoituksiin. Samoin olemme käyneet maastoretkellä ihailemassa syksyistä luontoa. Ennen joulua on luvassa vielä ainakin laukkaharjoittelua, ajoharjoittelua kieseillä, hevos-”psykologiaa” ja toivottavasti myös lisää maastolenkkejä. Joulu tuntuu lähestyvän liiankin nopeasti ja luulenpa, että porukkamme harrastus jatkuu myös kevätkaudella. Satoi tai paistoi (yleensä satoi), maanantai-illan hevostelu on varmasti meille jokaiselle yksi viikon tähtihetkistä!
Tallikissa Tiina seuraa tuntia








1 kommentti:

  1. Harmi kun meiltä katsottuna Luomajärvi on kaukana, onneksi sinne pääsee taas leireille. Ihana paikka, ihanat hepat ja hyvä ruoka ;)

    VastaaPoista